Hide And Seek

Drill!

Borr?
Nej, ÖVNING!
Vi har haft övningsdag idag.
Vi ängnade visserligen inte hela dagen åt dessa övningar men en timme höll vi allt på.
Då kan man ju fråga sig vad man ska öva på när man är på en båt, är det övningar på att knopa? Kanske är det övningar på att skjuta upp nödraketer eller skrika skepp o'hoj!.

Det var inte något av detta vi övade på, utan det var brandövning och ISPS övning vi hade.
Lekledare för dagen var Foxtrot, iförd en vit befälsoverall och en svart rånarliknande mössa kommer han utgående från bygget och går mot Firestation 3 när brandlarmet går. När han väl har kommit fram dit möts han av flera människor som med hade hört larmet och bestämt sig för att gå till sin station och göra sin uppgift som de ska göra om en riktig brand skulle infalla.
Agust och Johan fick klänga på sig brandbekämpar kläderna med lufttuber på ryggen, medans Mihai fick vara lite standby med sin tub. När de hade fått på sig kläderna var den öveningen slut för våran del.

Nu kommer vi till dagens huvudpunkt.
KURRA GÖMMA.

Lekledaren Foxtrot skulle nu gömma mig och eleven Felix på några bra ställen på båten, vi skulle föreställa fripassagerare. Vi blev alltså gömda så att dom andra skulle kunna hitta oss,,, kurragömma alltså. Det var ju lite serriösare än en lek men fortfarande kul. Jag menar, när man leker kurragömma brukar man inte bli hittad av en motorman och en maskinist beväpnade med ett järnrör och en hammare, men bortser man från det var det många likheter.

Efter arbetsdagens slut var det matdags, kaffedags och sedan var det dags att titta in i Agust's hytt för att se när han avlutade sin trensning av en whisky flaska. Ett riktigt häftigt arbete tycker jag, han var så klart inte lika nöjd men den var okey ändå enligt honom. Så där har vi en sak som jag kommer att försöka lära mig bemästra nästa gång jag åker ut på båten. Helt kort och gott knyta ett skal runt en flaska.
Agusts Trensade Flaska




Kvällen avslutades med gemensamt pepparkaksbakande, råkade visst fråga Foxtrot om han inte skulle ha en "paiper kak" med ett engelskt uttal. Han tittade på mig ett lite tag och sa sen: "pappers kuk`?". Så tokigt det kan bli ibland...
Rebecca och Björn stog för båtbyggerierna, och en ståtlig båt blev det!
Bro Anton Pepparkaka



Nu så här precis innan detta inlägget publiceras kommer jag från en härlig och lat omgång med soffbowling. Sporten som spelas med hjälp av ett Nintendo Wii, en soffa, 2 handkontroller och 4-5 lata sjömän.

Denna dagen får 5 av 5 toasters.

En lägesrapport för att avsluta allt,
Vi ligger just nu till ankars för andra eller tredje dagen utanför Amsterdam i väntan på att få komma in till kaj och lossa vår naphta. När vi får komma in är det ingen som vet, just nu ligger det 22 båtar vid oss och vi är inte äns på "väntelistan". Så vi får se hur länge vi blir kvar här..

Ha det fin fint,
Din Jungman i världen.

Kommentarer
Postat av: Family

Fin båt och fint runt flaskan, vad hette det,segeltråd?

2008-12-12 @ 23:42:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0