Deckspolning

"Sätt på vattnet Adam!"
Va? Vad säger han? Vilket vatten?
Aha! Victor har kopplat en slang till en av vattenposterna och vill att jag ska hiva igång vattnet åt honom.
Sagt och gjort, Victor fick sitt vatten och jag fick en heldag i världens coolaste kläder!
Det känndes som det när man precis fått på sig dom iaf, när man väl blev blöt var man inte så tuff längre.

Det var nämnligen dagen då victor såg någon sågspånsliknande substans under barbords maniforlder och utbrast:

"Va faan! Harevatt oilspill? Det serutsom sågspån! Nä faan kan deva rost?"
 Det var rost, men det hindrade honom inte från att påbörja ett projekt som nu innefattar fyra personer.

Spola deck, det måste vara en av de arbetsuppgifter man känner sig minst manad att göra på en båt. Ta tag i en vattenslang och sedan gå från backen (längst fram på båten) och spola av och svabba hela maindeck. Det hela hade inte vart så farligt om det nu hade varit så att det inte fanns några hinder på vägen, men inte ska man ha det så bra så att det är helt slätt.. Nej då, utan hela deck består av massa små korridårer och gångar som har en onaturlig förmåga att samma på sig skit.

Angående kläderna.
För några dagar sedan bar jag ett 10 tal kartonger från punkt A till punkt B. Ja vi kan säga att det va från Lång upp i båten till långt ner i den.. Då känndes trapporna ohumaniskt hårda och långa. Kartongerna var alla lite öppnade så att den som inventerar ska kunna se vad det är i dom och addera det till sin lilla lista så han kan hålla koll på vad vi har och vad vi behöver beställa. Men det hindrade ju inte mig från att också kika in i lådorna och hör'o häpna vad jag hittar. Jackor med stora Broströms tryck på ryggen och regn kläder i stora massor! Jag var ju inte dummare än att jag självklart höll tillgodo och försedde mig med en jacka och ett regnställ, och det är detta regnställ som är så otroligt ballt.

Tänk dig en James Bond film, plötsligt exploderar en kemikaliefabrik och de som överlevde måste saneras. De människor som sköter sanerandet har luft täta dräcker och när jag tittade ner till marken och överskådade min mage och fötter känndes det som att jag var rätt i en action film och skulle gå in och städa upp något farligt kemikalie spill. Orange är det till färgen och blåa gummihandskar på händerna bar jag, grönna gummistövlar var ju en självklarhet. Jag var nu redo att bemöta båtens farliga smuts!

Spolningen började runt halv 9 och nu klockan 16:55 håller Ronnypå att spola för glatta livet, det blev en liten paus i vatten massakern i 30 minuter dock när Milas klättrade upp på våra mateeoch bytte ankar lantärnor. Men om man bortser från det har dagee varit konstant blöt.

Vi fortsätter att ligga och glida utanför Polen i några dagar till som det ser ut nu, men det kan komma nya besked illa kvickt och då är det bara att hiva upp tjättingen som ankaret är fäst i och segla vidare mot ett Ryssland kanske?

Polski ankarski

Skepp ohoj mina vänner!
Dagen är kommen då Bro Anton åter igen tar en paus. Vi har lagt oss till ankars nu, så vi planerar att ligga mer eller mindre stilla ett tag nu framöver.
Vi har vatt berädda att detta skulle  ända, men vi har bett till alla våra gudar att det inte skulle ske, man behöver ju hiva ankar då!! Alltså, koppla loss tross-spelen och koppla på ankarspelet, där efter låsa upp bromsen till ankaret och efter det sätta igång de tre motorerna vi använder för att få spelen att snurra runt.

Allt detta jobb bara för att Broström inte vert vart vi ska hämta nästa last, så just nu ligger vi 15 minter utanför Gdynia där vi har lossat någon form av disel liknande gasolja. Kaj platsen vi hade var den sämsta du kan föreställa dig! (Det går att se riktiga bilder av kajen på Rebecca Skogs Blogg) Gdynia Hamn

Och jag och kalle som hade tänkt att gå i land, men icke sa nicke vi fick stanna på båten, och se på film istället. Filen som lockade 4-5 personer till dagrumet på 3:e våningen var Dumpad, en komedi som var klar sevärd och som man smålog medans man såg.

Men som det ser ut nu så tränger svettdoften från mina armhålor igenom den gråa tshirten jag köpte på storks innan jag pkte ut, och det betyder att det är dags att gå i från datorn och upp till hytten och försöka göra sig av med odören bäst man kan.

Sophämtning

Sophämtning på en båt ser ganska speciellt ut, det är inte som hemma.

Efter lunch gick jag och Milas och målade lite och plötsligt va det någon som tutade till, detta var inte en bil, det va en pråm, alltså en båt vars uppgift är att åka till andra båtar och lasta på med bränsle eller proviant t.ex. men detta var inte en proviant pråm ty detta var den berycktade soppråmen.

Vi var båda tvungna att släppa allt vi gjorde och springa för att se vem det var som tutat på oss, han gestikulerade och vi förstod att det var dags att gå till soprummet och hämta alla trevliga påsar med skräp.
Vi slängde upp ungefär en vagn full och lite till, en sisådär 30 - 35 säckar och lite annat smått och gott på våran kärra och drog den raskt över båten för att komma till den andra sidan där pråmen puttrade i vattnet.
Nu började det roliga, kasta sopor över religen!
O hej vad det va kul, problemet var bara den hämska doft som så lätt tränger igenom vecko gammla sopsäckar. men om vi bortser från det så var det antagligen det roligaste som hänt på båten på 3 veckor.

Senare på kvällen var det dags för båtens bloggare och båtens mys/tjur-gubbe att åka mönstra av, det kommer att bli lite annorlunda utan Martin som springer runt och larvar sig och Guy som sitter och röker och svär i skitmässen. Men vad ska man göra, på sjön är det vardag att byta folk som på löpandeband.

Tills nästa gång, tjipp tjipp!

Blogg?

jag har läst en blogg innan jag i går skpade denna, bloggen jag läst är en humorblogg som en sjöman har, cmj.blogg.se den är rolig.
min blogg ska inte bli rolig, för det vet jag inte hur man ska lyckas med. jag vet inte äns hur man "ska" skriva en blogg, så jag tänkte att jag skulle göra allt möjligt här inne. saker i stil med att försöka göra någon låt, skriva lite om den, och lägg upp den så man kan höra den. berätta vart i världen jag befinner mig förtillfället, berätta en saga och komentera en bild av något slag, så jag antar att denna blogg kommer att se ut som så många andras och inte uppmärksammas av mer än dom jag själv säger åt att de ska läsa den.

nu är klockan 5 i 5 och det betyder att 10talet personer står i matsalen och otåligt stamparfötterna i durken och väntar på maten som snart ska serveras.

om 28 sekunder när jag trycker på "spara och publicera" knappen kommer jag att tappa lite självrespekt, men vad gör man inte för att hålla fåtalet människor sysselsatta i de 2 minuter det tog att läsaigenom detta inlägg.


RSS 2.0