Sophämtning

Sophämtning på en båt ser ganska speciellt ut, det är inte som hemma.

Efter lunch gick jag och Milas och målade lite och plötsligt va det någon som tutade till, detta var inte en bil, det va en pråm, alltså en båt vars uppgift är att åka till andra båtar och lasta på med bränsle eller proviant t.ex. men detta var inte en proviant pråm ty detta var den berycktade soppråmen.

Vi var båda tvungna att släppa allt vi gjorde och springa för att se vem det var som tutat på oss, han gestikulerade och vi förstod att det var dags att gå till soprummet och hämta alla trevliga påsar med skräp.
Vi slängde upp ungefär en vagn full och lite till, en sisådär 30 - 35 säckar och lite annat smått och gott på våran kärra och drog den raskt över båten för att komma till den andra sidan där pråmen puttrade i vattnet.
Nu började det roliga, kasta sopor över religen!
O hej vad det va kul, problemet var bara den hämska doft som så lätt tränger igenom vecko gammla sopsäckar. men om vi bortser från det så var det antagligen det roligaste som hänt på båten på 3 veckor.

Senare på kvällen var det dags för båtens bloggare och båtens mys/tjur-gubbe att åka mönstra av, det kommer att bli lite annorlunda utan Martin som springer runt och larvar sig och Guy som sitter och röker och svär i skitmässen. Men vad ska man göra, på sjön är det vardag att byta folk som på löpandeband.

Tills nästa gång, tjipp tjipp!

Kommentarer
Postat av: Issa

jag vill också kasta soppor:)

2008-10-19 @ 20:22:07
URL: http://glittervakuum.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0